Higiena i bezpieczeństwo żywności
Podmioty prowadzące przedsiębiorstwa spożywcze
że na wszystkich etapach produkcji, przetwarzania
i dystrybucji żywności odbywających się pod ich kontrolą, spełnione są właściwe wymogi higieny ustanowione
w przepisach.
W ramach współpracy oferujemy Państwu:
- przeprowadzenie audytu wstępnego, którego celem jestidentyfikacja stopnia spełnienia wymogów prawnych w zakresie higieny i bezpieczeństwa
żywności,
- wsparcie w załatwianiu spraw administracyjnych (zgłoszenia, zarejestrowania zakładu,
zezwolenia i pozwolenia) we właściwych miejscowo organach nadzoru,
- pomagamy w realizacji zaleceń i decyzji pokontrolnych
- wsparcie doradcze w zakresie spełniania wszystkich przewidzianych prawem wymogów
w zakresie bezpieczeństwa żywności, w tym opracowanie dokumentacji i wdrożenie:
* zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP),
* Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP).
- organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla przedsiębiorców i ich pracowników w zakresie
procesów produkcji i obrotu żywnością.
doradztwo i nadzór w dziedzinach:
Nasze mocne strony
Szeroki zakres usług
Kompleksowa obsługa
Wysoki poziom kompetencji zawodowych
Stały kontakt z:
- Organami administracji publicznej
![]() ![]() ![]() ![]() |
- Jednostkami naukowo - badawczymi
![]() ![]() |